Az ifjúsági csoport beszámolója a 2016-os évről

 

Az ifjúsági csoport hetente találkozik a Szent Kozma és Damján plébánia hittantermében, amelyet három, négy személy készít elő minden csütörtök  fél 7-re.

A rendszeres heti találkozó mellett a fiatalokkal idén több ifjúsági találkozón, rendezvényen is részt vettek.

 1.    Az ifjúsági csoportból 7 fiatal, kéthetente bekapcsolódik a marosszentgyörgyi Tini tea est szervezésébe, amelyet a marosszentgyörgyi Polgármesteri Hivatal szervez a település fiataljainak. 

 1.    2015. december 24.-én az ifjúsági csapat, a Karácsonyi ünnep keretében négy dallal kedveskedett a plébánia híveinek. Ebben 12 fiatal vett részt. 

 1.    Március 19.-én a Remeteszegi plébánia fiataljaival közösen szervezték meg a Kelj fel! – ifjúsági lelki napot, amelyen több mint 30 fiatal vett részt. 

 1.    A csapat közös május 1-et tartott a Pity Pang ifjúsági csoporttal, akik a székelyudvarhelyi Kis Szent Teréz plébániáról érkeztek vendégségbe. Az alkalmon a két ifiből 25 fiatal vett részt. 

 1.    Május 5. : az ifjúsági csoport megünnepelte fennállásának 5-ik születésnapját, amelyet az Amadeus kávézóban tartottak meg. 

 1.    Július 9-10.: a csapat egy része két napos biciklitúrát szervezett, ahol a csoportból 9-en 2 nap alatt 120 kilométert tekertek. Ez a program a kapcsolatok megerősödését szolgálta. 

 1.    Július 15. Ekkor ért véget a 2015. október 15-én elindult, 9 hónapig tartó Teljes szívvel ifjúsági csoportvezető képzés. A program főszervezője a Főegyházmegyei Ifjúsági Főlelkészség, koordinátora pedig Bereczki Zsolt volt. A Szent Kozma és Damján ifjúsági csoportját Simon Kerekes Eszter, Szabó Erzsébet és Ilonka Sallai Szörény képviselték, akik sikeresen el is végezték a képzést 

 1.    Július 23-30. Között az ifiből 8 fiatal részt vett a Keresztirány Ifjúsági Szolgálat nyári táborában, amelyet Újtusnádon szerveztek meg.

 2.    Augusztus 16-20. között az ifjúsági csoport 15 tagja részt vett a Csíksomlyói Ifjúsági Találkozón, ahol 7-8-an önkéntes szolgálatot is vállaltak. A találkozón közel 1000 fiatal vett részt.

 3. Augusztus 27- Szeptember 3. között megszervezésre került a Tini tea est tábor, amelyen 7 ifis fiatal vett részt szervezőként

 4.  Szeptember 24.-én az ifjúsági csapat 15 tagja oszlopos szerepet vállalt a marosszentgyörgyi Ő az út! c. ifjúsági keresztény zenefesztivál megszervezésében, amely Isten dicséretéről és a lelki megerősödésről szólt.

 5. Október 12.-én az ifjúsági csoport fiataljai bekapcsolódtak a Keresem a párom elnevezésű tiszta szerelem est szervezésébe, amelyet a Remeteszegi plébánia fiataljai szerveztek.

 6. Október 15.-én Simon Kerekes Eszter csapattag főszervezést vállalt a Főegyházmegyei Ifjúsági Főlelkészség Maros körzeti lelki napjában, amelynek címe Egységben Érte volt. A rendezvényen az ifjúsági csoportunk is képviseltette magát. 

 

Összeállította:

Bereczki Zsolt
az ifjúsági csoport vezetője